Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

20 dkg főtt
melegen áttört burgonya
40 dkg finomliszt
1 dl víz
1-1 mokkáskanál só és cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj

A piros tésztához:

1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál pirospaprika
fél mokkáskanál őrölt kömény
15 dkg főtt, melegen áttört burgonya
40 dkg liszt
1 dl víz
1-1 mokkáskanál só és cukor
2,5 dkg élesztő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
A piros tésztához a hagymát megtisztítom, apróra vágom, majd vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával, őrölt köménnyel, és kihűtöm. A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem, külön-külön ledagasztom. Egy órán át pihentetem, kelesztem. Amikor megkelt, a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként 20 egyenlő részre darabolom. A kis tésztadarabokat meggömbölygetem, kihúzogatom, majd egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetek, és kiflit sodrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sós vízzel megkenem, köménnyel meghintem és bevagdosom a tetejét. Sütőbe teszem és szép ropogósra megsütöm.
Csíkos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!