Csíkos kifli
Hozzávalók
A tésztához:
A piros tésztához:
Elkészítés
Elkészítés
A piros tésztához a hagymát megtisztítom, apróra vágom, majd vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával, őrölt köménnyel, és kihűtöm. A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem, külön-külön ledagasztom. Egy órán át pihentetem, kelesztem. Amikor megkelt, a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként 20 egyenlő részre darabolom. A kis tésztadarabokat meggömbölygetem, kihúzogatom, majd egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetek, és kiflit sodrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sós vízzel megkenem, köménnyel meghintem és bevagdosom a tetejét. Sütőbe teszem és szép ropogósra megsütöm.
Csíkos kifli
Hozzávalók
A tésztához:
A piros tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piros tésztához a hagymát megtisztítom, apróra vágom, majd vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával, őrölt köménnyel, és kihűtöm. A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem, külön-külön ledagasztom. Egy órán át pihentetem, kelesztem. Amikor megkelt, a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként 20 egyenlő részre darabolom. A kis tésztadarabokat meggömbölygetem, kihúzogatom, majd egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetek, és kiflit sodrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sós vízzel megkenem, köménnyel meghintem és bevagdosom a tetejét. Sütőbe teszem és szép ropogósra megsütöm.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?