Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós tekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Túrós tekercs
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük; majd 12 egyenlő darabra (6x14 cm-es téglalapra) vágjuk.

A töltelékhez az összetevőket összekeverjük és a tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel majd feltekerjük a tésztát.

Az így készített hengereket egy sütőlapra fektetjük és egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 10 percig pihentetjük őket.

A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.

A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!