Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska vaníliasodóval

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aranygaluska vaníliasodóval

6 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
4 ek cukor
1 tk só (kis)
1 kg liszt
5 dkg élesztő
20 dkg olvasztott vaj
25 dkg darált dió
12 dkg cukor

Vaníliasodóhoz:

3 tojássárgája
5 ek cukor
2 ek étkezési keményítő
1 l tej

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet, vajat, cukrot, élesztő, lisztet és a kevés sót kenyérsütőgépbe pakoljuk. Dagasztó programra állítjuk, és hagyjuk végezni a dolgát. A vajat felolvasztjuk, ebbe fogjuk megforgatni a kiszaggatott tésztákat. A tepsiket kikenjük.
Miután megkelt a tészta 2 centi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztákat megforgatjuk a vajba, és egymás mellé a tepsibe pakoljuk. Nem kell szorosan, mert még összekelnek. Miután tele a tepsi, megszórjuk a diós-cukorral, és egy órát még meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön a kívánt sűrűségűre főzzük.
A kihűlt galuskákat a sodóval tálaljuk.
Aranygaluska vaníliasodóval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!