Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sós négyzetek

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Sós négyzetek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Sós aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl cukros tej
  • 1 kk só
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • őrölt köménymag
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

A liszthez adjuk a tojássárgákat, a sót és a tejben futtatott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kiserítjük(kinyújtjuk) és megkenjük az olvasztott margarinnal és hajtogatjuk mint a rétes tésztát.15 percenként még kétszer hajtogatjuk, de már nem kenjük meg semmivel. Végül kiserítjük(kinyújtjuk), megkenjük tojással, megszórjuk az őrölt köménnyel, négyzetekre vágjuk és forró lerben(sütőben) készre sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!