Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Óriás sós koszorú

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4-6 adaghoz

Tésztához

  • 375 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 teáskanál porcukor
  • 250 ml melegvíz
  • 1 teáskanál só
  • 50 g sonka
  • 50 g napraforgómag

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A sütőpapírra 22 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tepsit kibéleljük a sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A sonkát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk - a sonka és a napraforgómag kivételével - a többi hozzávalót, konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, hengerré formázzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik adagba belegyúrjuk a sonkát, a másik adagba a napraforgómagot. Mindegyik tésztaadagot 8 kis szeletre vágjuk, és pici zsemléket formázunk belőle.

A vizet egy magasabb falú főzőedényben felforraljuk. Az edényt a tűzről levesszük, és a szódabikarbónát feloldjuk benne. A zsemléket egyenként a vízbe mártjuk, és kb. 10 másodpercig benne hagyjuk, majd lecsöpögtetjük.

15 zsemlecipót a sütőpapírra rajzolt körre helyezzünk úgy, hogy a cipók érintsék egymást. (A háromféle cipóból vegyesen alakítsuk ki a koszorút.) A maradék 9 cipót kereszt formában a kör közepére helyezzük, úgy, hogy a kereszt felső része érintse a koszorút. Egy késsel a cipók tetejét ferdén bevágjuk, majd a durva szemű sóval megszórjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorút megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült koszorút egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A koszorút friss zöldségek kíséretében salátalevél ágyon tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Sütés előtt a koszorút ízlés szerint reszelt sajttal, köménymaggal is megszórhatjuk.

Vélemények

SzilvaSmiss

SzilvaSmiss
2012.05.05. | 19:55

Nagyon szórakoztató volt elkészíteni, végül egészen hasonló lett a mintadarabhoz. A család kedvenc része a bacon-ös ízesítés volt. Ami kicsit viccesen vette ki magát, az az volt, hogy az Óriás sós koszorúra nem volt kéznél a nagyobb méretű sókristály, simát pedig nem akartam rátenni, viszont ezt a hiányzó mennyiséget a tésztába nem pótoltam, így az eredmény Óriás sótlan koszorú lett...szerencsére a finom sonka mellé ez nem volt probléma :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!