Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-sajtos csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 ek. cukor
1 ek. só
2,5 dl tej
1 dl olaj

Töltelék:

15 dkg sonka
25 dkg sajt
2 tubus sonkás sajtkrém (2x100g)

Tepsi kenéshez:

margarin
liszt

Kenéshez:

5 dkg olvasztott margarin (sütés előtt)
1 dl tej (sütés után)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsiket kikenjük, lisztezzük.
A sajtot lereszeljük.

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A cipót két részre osztjuk, és két részletben készítjük el a csigákat.
Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk a megkelt tésztát.
Megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk a reszelt sajt felével, rárakjuk a sonkaszeletek felét.
Feltekerjük és kb. 3 ujjnyi vastag csigákat vágunk le belőle. A csigák alját kicsit összecsípjük, és a kikent tepsibe rakjuk egymástól nagyobb távolságra.
A másik cipóval ugyanígy járunk el.
Megkenjük olvasztott vajjal.
A tepsiben még kb. 30-45 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, tejjel megkenjük.

Tálalás

Ebből az adagból nekem két tepsivel, azaz 22 db csiga lett.

Tárolás

Konyharuhával letakarva célszerű tárolni, hogy ne száradjon meg.

Alternatív elkészítés

Sütés előtt a csigák tetejére is szórhatunk sajtot. Én trappista sajttal készítettem, de lehet füstölttel is.
Sonkás-sajtos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!