Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska vaníliásodóval

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojás
2 dl natúr joghurt
1 dl tej
8 dkg margarin (lehet vaj vagy zsír is)
8 dkg cukor
1 mokkáskanál só

Töltelék:

20 dkg darált dió
10 dkg cukor
8 dkg vaj
Vanília sodó
7 dl liter tej
cukor (ízlés szerint)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy tálba öntöm és beleteszem a joghurtot, tojást, sót, cukrot. Közben kovászt készítek langyos tejből,
3 kanál lisztből, élesztőből és 1 mokkáskanál cukorból és megkelesztem. Aztán ezt is beleteszem a tálba, és hólyagosra dagasztom. Az így elkészült tésztát megkelesztem. A tésztát kisodrom és nudlikra szaggatom. Egy kivajazott kisebb lábas aljába teszek egy sort. Olvasztott vajjal megkenem. A töltelékhez való darált diót, cukrot és vaníliás cukrot összekavarom. A tésztát meghintem az így készült keverékkel. Erre ismét ráteszek még egy sor tésztát, aztán tölteléket aztán megint tésztát. A tetejére már nem kell töltelék. Sötétpirosra sütöm. A vanília sodóhoz a tejet, a vaníliás pudingport kikavarom. Tartalékon megfőzöm. Főzés után hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezzel ízesítem, tálalom az aranygaluskát.
Aranygaluska vaníliásodóval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!