Aranygaluska vaníliásodóval
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
3 kanál lisztből, élesztőből és 1 mokkáskanál cukorból és megkelesztem. Aztán ezt is beleteszem a tálba, és hólyagosra dagasztom. Az így elkészült tésztát megkelesztem. A tésztát kisodrom és nudlikra szaggatom. Egy kivajazott kisebb lábas aljába teszek egy sort. Olvasztott vajjal megkenem. A töltelékhez való darált diót, cukrot és vaníliás cukrot összekavarom. A tésztát meghintem az így készült keverékkel. Erre ismét ráteszek még egy sor tésztát, aztán tölteléket aztán megint tésztát. A tetejére már nem kell töltelék. Sötétpirosra sütöm. A vanília sodóhoz a tejet, a vaníliás pudingport kikavarom. Tartalékon megfőzöm. Főzés után hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezzel ízesítem, tálalom az aranygaluskát.
Aranygaluska vaníliásodóval
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
3 kanál lisztből, élesztőből és 1 mokkáskanál cukorból és megkelesztem. Aztán ezt is beleteszem a tálba, és hólyagosra dagasztom. Az így elkészült tésztát megkelesztem. A tésztát kisodrom és nudlikra szaggatom. Egy kivajazott kisebb lábas aljába teszek egy sort. Olvasztott vajjal megkenem. A töltelékhez való darált diót, cukrot és vaníliás cukrot összekavarom. A tésztát meghintem az így készült keverékkel. Erre ismét ráteszek még egy sor tésztát, aztán tölteléket aztán megint tésztát. A tetejére már nem kell töltelék. Sötétpirosra sütöm. A vanília sodóhoz a tejet, a vaníliás pudingport kikavarom. Tartalékon megfőzöm. Főzés után hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezzel ízesítem, tálalom az aranygaluskát.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?