Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Paradicsomos-hagymás focaccia

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Paradicsomos-hagymás focaccia
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Lepények

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

  • 1 fej vöröshagyma (kb. 250 g)
  • 1 fokhagymagerezd
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • durva tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • friss vagy szárított olasz zöldfűszerek ízlés szerint
  • 500 g paradicsom
  • kb. 20 g fekete olajbogyó

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A tésztát felhasználás előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből.

Elkészítés

A tetejére: A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és vékony szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát és szétnyomjuk. Az olívaolajat és a fokhagymát serpenyőben felforrósítjuk, és ebben megpároljuk a hagymaszeleteket. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel (a friss zöldfűszereket előtte daraboljuk) ízesítjük.

Kelt tészta: A tésztát kivesszük a csomagolásból és tetszés szerint eredeti téglalap formájában hagyjuk, vagy négy sarkát levágva ovális alakúra formázzuk. A paradicsomot megmossuk és karikákra vágjuk. Először a hagymát osztjuk el a tésztán, majd a paradicsomkarikákat és az olajbogyókat. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítjük, majd a focaccia-t a sütőpapírral együtt, a sütő középső részén megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-22 perc

A focaccia-t sütőrácson hagyjuk és melegen tálaljuk. Ízlés szerint tehetünk rá kakukkfűágat és csöpögtethetünk rá kevés olívaolajat.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kb. 12 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató