Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Páránfőtt avagy "gőzgombóc"

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tészta:

40 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
3 dl tej
3 dkg felfuttatott élesztő
kristálycukor
csipet só

Belsejébe:

lekvár/dió/nutella

Tetejére:

15 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg dió vagy mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Kelt tészta

1. A lisztet szitáljuk át, majd a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
2. A lágy tésztát addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. (minél levegősebb, annál jobb!)
3. Hintsük meg a tészta tetejét egy kis liszttel, terítsünk rá egy konyharuhát, majd hagyjuk kelni 1 órát.
4. Ha megkelt, a belisztezett nyújtódeszkára helyezzük és kb. 1cm vastagságúra nyújtjuk.
5. Vágjuk fel négyzet alakúra a tésztát, majd tegyünk egy-egy kis kanál lekvárt a közepére, végül csomagoljuk össze batyuszerűen.
/Tipp: lekvár helyett nyugodtan lehet pl. diótölteléket vagy nutellát használni./

Gőzölés

1. Egy nagy lábost teleengedünk vízzel és az edény száját befedjük egy konyharuhával.
/Tipp: Használjunk egy nagyobb befőttes gumit vagy egy madzagot amivel odaerősíthetjük a konyharuhát./
2. Ráhelyezzük a kis gombócokat, lefedjük egy másik edénnyel, majd 10-15 percig hagyjuk a gőzben.
3. Ez idő alatt egy kis fazékban vajat olvasztunk, melyben a kész gombóckákat majd megforgatjuk.
4. Cukros-diós keverékben meghempergetjük a gombócokat és melegen vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.
/Tipp: Dió helyett mákot is használhatunk, azzal is nagyon finom!)

Jó étvágyat! :)
Páránfőtt avagy "gőzgombóc"

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!