Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szalámis-sajtos sós zsemle

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szalámis-sajtos sós zsemle
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 10 db-hoz

Tepsihez

  • sütőpapír

Kelt tészta

Szalámis-sajtos töltelék

  • 5 szelet Gouda sajt (kb. 100 g)
  • 10 db Mini szalámi (kb. 80 g)

A tetejére

  • 1 ½ szelet Gouda sajt (kb. 50 g)

Elkészítés

Előkészítés:

A tetejére kerülő Gouda sajtot keskeny csíkokra vágjuk.

Kelt tészta:

A lisztet az élesztővel keverőedényben alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C

Sajtos-szalámis töltelék:

A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk és 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Ezeket kb. 10 cm x 6 cm-es téglalappá formázunk. Minden mini-szalámit fél szelet sajttal feltekerünk és minden szalámis-sajtos tekercset egy adag tésztával burkolunk, a tésztavégeket a töltelék fölé hajtjuk, majd a hosszú oldalakat a töltelék fölött összenyomjuk. A zsemléket illesztéssel lefelé a tepsibe fektetjük.
A zsemléket sütőecset segítségével kétszer megkenjük vízzel, majd beborítjuk a sajtcsíkokkal és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A zsemléket a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A töltött sós zsemléket jól lehet fagyasztani, majd kiolvasztva sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató