Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szalámis-sajtos sós zsemle

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szalámis-sajtos sós zsemle
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 10 db-hoz

Tepsihez

  • sütőpapír

Kelt tészta

Szalámis-sajtos töltelék

  • 5 szelet Gouda sajt (kb. 100 g)
  • 10 db Mini szalámi (kb. 80 g)

A tetejére

  • 1 ½ szelet Gouda sajt (kb. 50 g)

Elkészítés

Előkészítés:

A tetejére kerülő Gouda sajtot keskeny csíkokra vágjuk.

Kelt tészta:

A lisztet az élesztővel keverőedényben alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C

Sajtos-szalámis töltelék:

A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk és 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Ezeket kb. 10 cm x 6 cm-es téglalappá formázunk. Minden mini-szalámit fél szelet sajttal feltekerünk és minden szalámis-sajtos tekercset egy adag tésztával burkolunk, a tésztavégeket a töltelék fölé hajtjuk, majd a hosszú oldalakat a töltelék fölött összenyomjuk. A zsemléket illesztéssel lefelé a tepsibe fektetjük.
A zsemléket sütőecset segítségével kétszer megkenjük vízzel, majd beborítjuk a sajtcsíkokkal és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A zsemléket a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A töltött sós zsemléket jól lehet fagyasztani, majd kiolvasztva sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!