Aranygaluska
Hozzávalók
Tészta:
Szórás:
Kenés:
Öntet:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Beletördelem az élesztőt, rászórok egy kanál cukrot, megkavarom. 10-15 percre elrakom.
Közben a lisztet elmorzsolom a felkockázott margarinnal, kevés sót is keverek hozzá.
Akkor jó, ha már nincsenek benne nagy margarin rögök. A liszt közepébe mélyedést készítek, beleteszem a tojássárgáját, illetve a felfutott kovász habját, elkezdem kézzel összekeverni.
Apránként adagolom hozzá a maradék élesztős tejet. Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor pihentetem minimum 1 órán keresztül.
A darált diót, a citrom héját, a porcukrot összekeverem.
Ha megkelt a tészta, kissé kinyújtom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Vajjal megkent, és dióval megszórt tálba rakom, ha kész egy sor meglocsolom margarinnal, és megszórom dióval, ezt addig ismételgetem, amíg el nem fogy.
Fél órát ismételten pihentetem. Megsütöm. Majd kész pudinggal tálalom!
Alternatív elkészítés
Aranygaluska
Hozzávalók
Tészta:
Szórás:
Kenés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Beletördelem az élesztőt, rászórok egy kanál cukrot, megkavarom. 10-15 percre elrakom.
Közben a lisztet elmorzsolom a felkockázott margarinnal, kevés sót is keverek hozzá.
Akkor jó, ha már nincsenek benne nagy margarin rögök. A liszt közepébe mélyedést készítek, beleteszem a tojássárgáját, illetve a felfutott kovász habját, elkezdem kézzel összekeverni.
Apránként adagolom hozzá a maradék élesztős tejet. Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor pihentetem minimum 1 órán keresztül.
A darált diót, a citrom héját, a porcukrot összekeverem.
Ha megkelt a tészta, kissé kinyújtom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Vajjal megkent, és dióval megszórt tálba rakom, ha kész egy sor meglocsolom margarinnal, és megszórom dióval, ezt addig ismételgetem, amíg el nem fogy.
Fél órát ismételten pihentetem. Megsütöm. Majd kész pudinggal tálalom!
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?