Aranygaluska

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Aranygaluska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • csipetnyi só
  • 15 dkg puha margarin
  • 1 db tojássárgája

Szórás

  • darált dió
  • porcukor
  • reszelt citromhéj

Kenés

  • margarin

Öntet

Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Előkészítés

Semmi ne legyen hideg, mivel ilyenkor előfordulhat, hogy nem kel meg a tészta.

A tejet kéz melegre langyosítom.
Beletördelem az élesztőt, rászórok egy kanál cukrot, megkavarom. 10-15 percre elrakom.
Közben a lisztet elmorzsolom a felkockázott margarinnal, kevés sót is keverek hozzá.
Akkor jó, ha már nincsenek benne nagy margarin rögök. A liszt közepébe mélyedést készítek, beleteszem a tojássárgáját, illetve a felfutott kovász habját, elkezdem kézzel összekeverni.
Apránként adagolom hozzá a maradék élesztős tejet. Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor pihentetem minimum 1 órán keresztül.
A darált diót, a citrom héját, a porcukrot összekeverem.
Ha megkelt a tészta, kissé kinyújtom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Vajjal megkent, és dióval megszórt tálba rakom, ha kész egy sor meglocsolom margarinnal, és megszórom dióval, ezt addig ismételgetem, amíg el nem fogy.
Fél órát ismételten pihentetem. Megsütöm. Majd kész pudinggal tálalom!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez az első kelt tészta recept, ami igazán sikeres volt számomra. Nagyon sokkal próbálkoztam hiába, ez mindig sikeres :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató