Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti szarvacska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Húsvéti szarvacska
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb 10 darabhoz

Tésztához

  • 100 g búzaliszt
  • 350 g rétesliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál Rama
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 130 ml langyos tej
  • 1 doboz langyos natúr joghurt

Töltelékhez

  • 10 db tojás (közepes méretű)

Ezenkívül

  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 csipet só

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A tojásokat megfőzzük, és a héját eltávolítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet, a joghurtot és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc). Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. A tésztából hengert formázunk és 10 egyenlő darabra vágjuk. A tésztadarabokat kör alakúra (kb. 15 cm átmérő) nyújtjuk, közepébe egy tojást helyezünk, és a tésztát a tojás fölött összehajtjuk. A tésztavégeket szarvat formázva kissé befelé hajtjuk, és varrattal felfelé az előkészített tepsibe helyezzük.

A szarvacskákat a tepsiben letakarva, legalább 30 percig meleg helyen pihentetjük.

Sütés előtt a tészta tetejét a felvert tojással megkenjük, sóval meghintjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült szarvacskákat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!