Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns mogyorós csiga

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pikáns mogyorós csiga
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

A tepsihez

  • sütőpapír

A töltelékhez

  • 200 g pirított, sózott földimogyoró
  • 200 g újhagyma
  • 150 g reszelt sajt, pl. ementáli
  • 2 pohár tejföl 20 %-os
  • 1 tojásfehérje (M-es)
  • ½ csapott teáskanál só
  • ½ csapott teáskanál chili por
  • frissen őrölt bors

A tésztához

  • 375 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 csapott teáskanál só
  • 200 ml víz
  • 3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
  • 1 tojássárgája (M-es)

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A mogyorót felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, elfelezzük és vékony karikákra vágjuk. A töltelékhez szükséges összes hozzávalót összekeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztalapon, miközben az oldalain 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A lapot feltekerjük, és a tekercset kb. 1,5 cm vastag szeletre vágjuk, és a tepsibe tesszük. A csigákat 15 percig pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

A csigákat sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az ementálit kicserélhetjük gouda vagy parmezán sajtra, de akár sajtkeverékre is.
Sütés előtt szórjuk meg a csigákat reszelt sajttal.
A csigák kitűnően fagyaszthatók. A felengedett süteményt a sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt újra átsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!