Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós lepény

kistádé receptje https://www.sutnijo.hu/profil/8619-kistade
Túrós lepény
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Piték

Hozzávalók

Kelt Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • pici só
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojássárga

Túrós töltelék

  • 70 dkg túró
  • 2 tojássárga
  • 2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 8 ek cukor
  • 2 db közepes főtt, áttört burgonya
  • 1 ek gríz
  • 1 ek rétesliszt
  • pici só
  • fahéjas cukor (túró tetejére )
kistádé kistádé receptje

Elkészítés

Kelt tésztát készítünk: a lisztet kimérjük, a tejet a cukorral meglangyítjuk, az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgát a sót. Lágy tésztát dagasztunk majd meleg helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!