Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fűszeres spenótos koszorú

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fűszeres spenótos koszorú
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

  • 200 g spenót (gyorsfagyasztott)
  • 400 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 75 ml víz (kb. 9 evőkanál)
  • 5 evőkanál étolaj

Töltelékhez

  • 300 g vöröshagyma
  • 1 evőkanál étkezési olaj
  • 80 g paradicsompüré
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika (édesnemes)
  • 100 g szalámi
  • 100 g ementáli sajt

Ezenkívül

  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

Előkészítés

A spenótot felengedjük. A sajtot lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra kockázzuk. A szalámit kockákra vágjuk. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A töltelékhez az étolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a sót, borsot, fűszerpaprikát, és hagyjuk kihűlni.

A tésztához lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a spenótot és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd egy 50 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. A hagymás masszát a tésztán egyenletesen elsimítjuk, úgy, hogy a tészta széleinél kb. 1 cm-nyit szabadon hagyunk, majd szalámival és sajttal megszórjuk. A tésztát a hosszabbik oldaltól indítva feltekerjük, és a tepsibe helyezve a hengerből koszorút formázunk. A tésztakoszorút 15 percig pihentetjük, majd 16 szeletet formázva bevágjuk (nem vágjuk át teljesen a tésztát), és felületét olajjal megkenjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses:kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A spenótos koszorú megsülve jól fagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!