Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ennivaló focipálya

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ennivaló focipálya
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Pizzák

Hozzávalók

kb. 4-6 adaghoz

Kelt tésztához

Ezenkívül

  • 4 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál mustár

Töltelékhez

  • 450 g gyorsfagyasztott leveles spenót
  • 150 g reszelt sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • némi só
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 2 szál kolbász

Ezenkívül

  • 1 pohár tejföl
  • 11 db piros koktélparadicsom
  • 11 db sárga koktélparadicsom

Elkészítés

Előkészítés

A spenótot a tasakon feltüntetett utasítás szerint felengedjük. A koktélparadicsomot megmossuk. A sütőformát (40x30 cm) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát letakarva meleg helyen 15 percig pihenni hagyjuk.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, majd elnyújtjuk. A ketchupot és a mustárt összekeverjük, és a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A pizzát a sajttal megszórjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk. A spenóthoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a tejfölt illetve ízlés szerint a fűszereket, és a pizzán elsimítjuk. A kolbászt vékony szeletekre felkarikázzuk, és a focipálya vonaljelzését a tésztán kirakjuk.

A sütőformát a tepsi középső részébe toljuk, és a pizzát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-40 perc

Sütés után a pizzát sütőrácson hagyjuk kihűlni. A tejfölt kisebb fagyasztózacskóba töltjük, a sarkát picit kivágjuk, és a jelzővonalakat áthúzzuk.

A koktélparadicsomokat játékosként a pályára helyezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!