Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Napraforgó

FSzandi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6624-fszandi
Napraforgó
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 2 tk. só
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. olaj
  • 1 kisdoboz 12%-os tejföl
  • 2x175 gramm kenhető sajt
  • pizzakrém
  • melegszendvicskrém
  • 1 tojás a lekenéshez
FSzandi FSzandi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, és jó alaposan kidagasztjuk. Kb. 30 percig kelesztjük, hogy a kétszeresére nőjön. Miután megkelt, 4 cipóra osztjuk. Ebből az adagból kettő napraforgó fog kijönni. Az egyik cipót kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel. A másik cipót is kinyújtjuk ugyanolyan vastagra, és befedjük vele a megkent tésztát. A közepét megjelöljük egy pohárral, vagyis a közepén nyomjunk bele a pohárral úgy, hogy a tészta ne szakadjon át. A kör körül vágjuk be a tésztát, és minden csíkot csavarjunk meg kétszer, háromszor. Kenjük le tojással, szórjuk meg sajttal, szezámmaggal, napraforgómaggal, bármilyen maggal. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25-30 perc alatt megsül. A tészta nem kimondottan sós, és nem is édes. Így a tölteléket nem muszáj sósra készítenünk. Megkenhetjük lekvárral is. Ez egy nagyon egyszerű és mutatós keltes, amit nagyon könnyen variálhatunk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tészta nem túl intenzív ízű. Éppen ezért, akár édes sütemény is készülhet belőle. Ha lekvárral vagy nutellával kenjük le, akkor is nagyon finom.

Vélemények

FSzandi

FSzandi
2013.01.06. | 21:56

Pizzás is készült :)
gazdasszony

gazdasszony
2012.08.11. | 22:16

Nagyon gyorsan elfogyott :-) Fele sima fele teljes kiőrlésű rozslisztből készítettem, hántolt napraforgóval szórtam meg.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!