Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-szederlekváros aranygaluska

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Almás-szederlekváros aranygaluska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények , Szószok

Hozzávalók

tésztához

rétegekhez

  • 1 db alma
  • 1 citrom leve
  • szederlekvár
  • 8 dkg darált dió
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 ek. porcukor
  • 1/2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 7 dkg olvasztott vaj vagy olaj

öntethez

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

20 x 30 tepsit kiolajozunk.

Az almát kettévágjuk, magházát kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
A darált diót elkeverjük a cukrokkal és a fahéjjal.

A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrot. A meleg tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tojással és az olvasztott vajjal együtt, tésztává dagasztjuk (ha szükséges tejet adhatunk még hozzá).
Meleg helyen, letakarva 1 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát elnyújtjuk (kb. 2 ujj vastagra), majd kis kockákra vágjuk. (kb. 25 db-ra)
A kiolajozott tepsiben egymás mellé teszünk egy sort, megkenjük olvasztott vajjal majd cukros dióba forgatott almaszeletekkel, amire vékonyan szederlekvárt kenünk majd újabb sor tészta, amit szintén megkenünk vajjal, rétegezzük a diós almával és a lekvárral. Így haladunk, míg a tészta el nem fogy. A tetejére szórjuk a maradék cukros diót és meleg helyen fél órát pihentetjük majd 170 'C sütőben 25-30 percig sütjük. A sütés vége előtt meglocsoljuk 3 -4 ek. cukros tejjel és lefedve még 5 percet a sütőben hagyjuk, majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni. Langyosan tálaljuk a vanília öntettel.
Az öntethez a tej felét feltesszük melegedni, a többivel elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a meleg tejhez adva felforraljuk.

Tálalás

6 adag

Javaslatok, alternatív elkészítés

Lehet a tésztába és a dióhoz is több cukrot tenni, aki édesebben szereti.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!