Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-szederlekváros aranygaluska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

40 dkg finomliszt
1,5 dl meleg tej
3 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
1 csipet só
6 dkg kristálycukor

rétegekhez:

1 db alma
1 citrom leve
szederlekvár
8 dkg darált dió
4 ek. kristálycukor
1 ek. porcukor
1 kk. fahéj
7 dkg olvasztott vaj vagy olaj

öntethez:

1 l tej
12-15 dkg cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20 x 30 tepsit kiolajozunk.

Az almát kettévágjuk, magházát kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
A darált diót elkeverjük a cukrokkal és a fahéjjal.

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrot. A meleg tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a tojással és az olvasztott vajjal együtt, tésztává dagasztjuk (ha szükséges tejet adhatunk még hozzá).
Meleg helyen, letakarva 1 órát pihentetjük.
A megkelt tésztát elnyújtjuk (kb. 2 ujj vastagra), majd kis kockákra vágjuk. (kb. 25 db-ra)
A kiolajozott tepsiben egymás mellé teszünk egy sort, megkenjük olvasztott vajjal majd cukros dióba forgatott almaszeletekkel, amire vékonyan szederlekvárt kenünk majd újabb sor tészta, amit szintén megkenünk vajjal, rétegezzük a diós almával és a lekvárral. Így haladunk, míg a tészta el nem fogy. A tetejére szórjuk a maradék cukros diót és meleg helyen fél órát pihentetjük majd 170 'C sütőben 25-30 percig sütjük. A sütés vége előtt meglocsoljuk 3 -4 ek. cukros tejjel és lefedve még 5 percet a sütőben hagyjuk, majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni. Langyosan tálaljuk a vanília öntettel.
Az öntethez a tej felét feltesszük melegedni, a többivel elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a meleg tejhez adva felforraljuk.

Tálalás

6 adag

Alternatív elkészítés

Lehet a tésztába és a dióhoz is több cukrot tenni, aki édesebben szereti.
Almás-szederlekváros aranygaluska Almás-szederlekváros aranygaluska Almás-szederlekváros aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!