Aranygaluska

noorika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3147-noorika
Aranygaluska
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények , Szószok

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 10 dkg Rama
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg élesztő
  • fél liter tej
  • 15 dkg Rama
  • 20 dkg dió megcukrozva

sodó

noorika noorika receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőből, tejből, egy teáskanál lisztből kovászt készítek. Amíg elkészül, egy keverő-, vagy ha van kelesztő- tálba beleteszem a hozzávalókat. A lisztet, csipet sót, a porcukrot, a tojássárgákat, a puha Ramát, a citrom és narancshéjat. Nagyjából összekeverjük. A kovászt ráöntöm a tésztaalapra, és tovább keverem. Ezek után langyosra melegítek kb. 2 dl tejet. Apránként hozzáadagolom addig, amíg rétestészta állagú tésztát nem kapok. Kb. 40 perc alatt megkelesztem. Ha kelesztőtálban készítjük, akkor kétszer zárom vissza a tetejét. A diót ledarálom, és ízlés szerint cukrozom, a 15 dkg Ramát megolvasztom. Lisztezett deszkára teszem, nem szoktam gyúrni, ahogy van kb. 2 cm vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval 3 cm-es bucikat szaggatok. Egy 20x30-as tepsiben szorosan egymás mellé tesszük. Ha kész egy sor, óvatosan csurgatok rá Ramát, nem kell sok, mert a második sorra is teszünk, és nehogy túl Ramás legyen, majd rászórjuk a dió felét. A második sorral ugyan így járunk el, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen a sodóval tálaljuk.

Vélemények

noorika

noorika
2012.12.27. | 22:03

nagyon finom, ajánlani tudom mindenkinek :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató