Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kelt tészta alaprecept

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kelt tészta alaprecept
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

Előkészítjük a hozzávalókat. A tepsit vagy sütőlemezt kivajazzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére krátert készítünk A tejet beleöntjük egy üstbe, és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanillincukrot. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben ujjainkkal morzsolgatjuk a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, hogy ne melegedjen túl az elegyünk. A masszát langyos állapotban öntjük a kráterbe a kovászhoz, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 30 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk. Az átgyúrás után újra pihentetjük a tésztát.

Kelesztés után daraboljuk, formázzuk, kenjük, megszórjuk, ahogy a sütemény kívánja.

A kialakított süteményeket sütőlemezen vagy tepsin sütés előtt pihentetjük. A megkelt süteményeket újra megkenjük, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.

Sütés: 180-200 °C hőmérsékletű sütőben sütjük.

A sütés ideje a sütemények nagyságától függően 10-30 perc lehet.

Tálalás

Brióshoz, fonott kalácshoz, szendvicsbrióshoz, szendvicskenyérhez, francia brióshoz, kürtöskalácshoz, buktához, diós-mákos kalácshoz.

Vélemények

deakevy

deakevy
2013.11.01. | 12:18

Én is inkább friss élesztőt használok, de nem rossz recept. Dupla adag készült.
veressandrea

veressandrea
2013.10.30. | 12:27

Bár inkább friss élesztő párti vagyok, de most kellemesen csalódtam a por változatban. Kakaós csiga készült belőle.
Nikol

Nikol
2013.10.30. | 11:59

Jó lett az állaga, könnyű volt elkészíteni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!