Aranygaluska, ami garantáltan bearanyozza a napod
Hozzávalók
A tésztához:
A tepsibe rendezéshez:
A vaníliamártáshoz:
Elkészítés
Tárolás
Elkészítés
A darált diót a cukorral összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, és kezdődhet is a tepsibe vagy tortaformába rendezés, miután sütőpapírral kibéleltük. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós cukorba forgatjuk, és kikent tepsibe rakjuk, szépen egymás mellé. Még minimum 30 percig kelesztjük a tepsiben. Közben a sütőt előmelegítjük, és 170 fokon, gázsütőben 3,5 fokozaton 25-30 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a vaníliamártást. A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy kis tejjel, hogy híg legyen. Ezután a maradék tejet felforraljuk, a pudingot beleöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük, ez körülbelül 1 perc forralást jelent, hiszen a mártásnak elég hígnak kell maradnia. Még melegen tálaljuk, mert úgy a legfinomabb.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A diót nem darálom teljesen porrá, hanem inkább durvára, így még érdekesebb a lágy tészta, durva dió és selymes mártás egysége.
Ha laktózmentes tejjel dolgozunk mind a tészta dagasztásakor, mind a mártás elkészítésekor, akkor laktózérzékenyek is fogyaszthatják a desszertet.
Aranygaluska, ami garantáltan bearanyozza a napod
Hozzávalók
A tésztához:
A tepsibe rendezéshez:
A vaníliamártáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Tárolás
Elkészítés
A darált diót a cukorral összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, és kezdődhet is a tepsibe vagy tortaformába rendezés, miután sütőpapírral kibéleltük. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós cukorba forgatjuk, és kikent tepsibe rakjuk, szépen egymás mellé. Még minimum 30 percig kelesztjük a tepsiben. Közben a sütőt előmelegítjük, és 170 fokon, gázsütőben 3,5 fokozaton 25-30 percig sütjük, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a vaníliamártást. A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy kis tejjel, hogy híg legyen. Ezután a maradék tejet felforraljuk, a pudingot beleöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük, ez körülbelül 1 perc forralást jelent, hiszen a mártásnak elég hígnak kell maradnia. Még melegen tálaljuk, mert úgy a legfinomabb.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A diót nem darálom teljesen porrá, hanem inkább durvára, így még érdekesebb a lágy tészta, durva dió és selymes mártás egysége.
Ha laktózmentes tejjel dolgozunk mind a tészta dagasztásakor, mind a mártás elkészítésekor, akkor laktózérzékenyek is fogyaszthatják a desszertet.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?