Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fehér tészta:

20 dkg főtt, melegen áttört burgonya
40 dkg finomliszt
1 dl langyos víz
2 mk. só
1 mk. cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj

Piros tészta:

1 db nagy hagyma
5 dkg vaj
1 ek. pirospaprika
0,5 mk. őrölt kömény
15 dkg főtt, melegen áttört burgonya
40 dkg finomliszt
1 dl langyos víz
2 mk. só
1 mk. cukor
2,5 dkg élesztő

Tetejére:

enyhén sós víz
egész kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A burgonyát megfőzzük, krumplinyomón áttörjük. A piros tésztához a hagymát apró kockára vágjuk, a vajban üvegesre sütjük. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, és az őrölt köménnyel, hűlni hagyjuk.
Sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérjük. Mindkét tésztánál a cukorral, a langyos vízzel az élesztőt felfuttatjuk. Ha kész, a kétféle tészta hozzávalóit külön-külön összedolgozzuk, jól megdagasztjuk. Letakarva, langyos helyen pihentetjük egy órát. Ha szépen megkelt, mind két tésztát egyforma rúddá sodorjuk, és 20-22 egyenlő részre daraboljuk. Ezután egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetünk, vékonyra nyújtjuk, majd kifliket sodrunk belőle. Sütőpapíros sütőlemezre fektetjük őket, és megkenjük enyhén sós vízzel, megszórjuk egész köménnyel. Éles késsel bevagdossuk a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt szép ropogósra sütjük.

Tálalás

20-22 db

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva.
Csíkos kifli Csíkos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!