Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-pudingos csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 dkg vaj
35 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
2 tojás
1 ek. porcukor
kevés só

Krém:

2 dl tej
3 ek. cukor
1 doboz sárgabarack/őszibarack konzerv
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztő felfuttatása a tejben. A barackok lecsöpögtetése és felkockázása.

Elkészítés

A tejet langyosra melegítem, elkeverem benne a cukrot és az élesztőt. Félreteszem. Addig kimérem a tészta többi hozzávalóját. Ha felfutott az élesztő, a lisztes keverékhez öntöm, és szépen kidagasztom. Fél órára meleg helyre teszem kelni.
A pudingot megfőzöm a tejben. Miután leveszem a tűzről, akkor keverem hozzá a cukrot, így biztos nem fogja odakapni. A barackot lecsöpögtetem. Egy részét összekockázom, másik részét hagyom a díszítéshez. Egy-egy fél barackot tehetünk a csigák tetejére, de én le szoktam vágni mindegyik barack "kalapját" vékonyan, azt teszem a tészta tetejére. A maradékot összekockázom és hozzákeverem a krémhez.
Ha a tészta megkelt, kinyújtom, megkenem a vaníliás-barackos krémmel és feltekerem. Kb. 1-1,5 ujjnyi szeletekre vágom. Kizsírozott tepsire fektetem őket és a tetejükre teszem a barackok kalapját és már mehet is a sütőbe.
A barack levét elkeverem baracklekvárral. Miután megsültek a csigák, még forrón lekenem a lekváros baracklével.

Tálalás

Kb. 12 csiga sül ki ebből az adagból, elég kevés, így én egyből dupla adaggal szoktam indítani.
Barackos-pudingos csiga Barackos-pudingos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!