Barackos-pudingos csiga
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A pudingot megfőzöm a tejben. Miután leveszem a tűzről, akkor keverem hozzá a cukrot, így biztos nem fogja odakapni. A barackot lecsöpögtetem. Egy részét összekockázom, másik részét hagyom a díszítéshez. Egy-egy fél barackot tehetünk a csigák tetejére, de én le szoktam vágni mindegyik barack "kalapját" vékonyan, azt teszem a tészta tetejére. A maradékot összekockázom és hozzákeverem a krémhez.
Ha a tészta megkelt, kinyújtom, megkenem a vaníliás-barackos krémmel és feltekerem. Kb. 1-1,5 ujjnyi szeletekre vágom. Kizsírozott tepsire fektetem őket és a tetejükre teszem a barackok kalapját és már mehet is a sütőbe.
A barack levét elkeverem baracklekvárral. Miután megsültek a csigák, még forrón lekenem a lekváros baracklével.
Tálalás
Barackos-pudingos csiga
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A pudingot megfőzöm a tejben. Miután leveszem a tűzről, akkor keverem hozzá a cukrot, így biztos nem fogja odakapni. A barackot lecsöpögtetem. Egy részét összekockázom, másik részét hagyom a díszítéshez. Egy-egy fél barackot tehetünk a csigák tetejére, de én le szoktam vágni mindegyik barack "kalapját" vékonyan, azt teszem a tészta tetejére. A maradékot összekockázom és hozzákeverem a krémhez.
Ha a tészta megkelt, kinyújtom, megkenem a vaníliás-barackos krémmel és feltekerem. Kb. 1-1,5 ujjnyi szeletekre vágom. Kizsírozott tepsire fektetem őket és a tetejükre teszem a barackok kalapját és már mehet is a sütőbe.
A barack levét elkeverem baracklekvárral. Miután megsültek a csigák, még forrón lekenem a lekváros baracklével.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?