Áfonyás pillangók
Hozzávalók
Hozzávalók 8 darabhoz:
Az áfonya dzsemhez:
A tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Elkészítem a dzsemet. Kihűtöm annyira, hogy kemény legyen, de kenhető.
A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem. Felszeletelem pillangóformába. A trapézok közepét egy kés tompa felével benyomom.
A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni! Tetejüket megkenem tojássárgával és megszórom pörkölt mogyoróval. Mire végzek, már lehet is sütni.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Áfonyás pillangók
Hozzávalók
Hozzávalók 8 darabhoz:
Az áfonya dzsemhez:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Elkészítem a dzsemet. Kihűtöm annyira, hogy kemény legyen, de kenhető.
A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem. Felszeletelem pillangóformába. A trapézok közepét egy kés tompa felével benyomom.
A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni! Tetejüket megkenem tojássárgával és megszórom pörkölt mogyoróval. Mire végzek, már lehet is sütni.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?