Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás pillangók

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Áfonyás pillangók
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények , Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 1.25 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 1 db egész tojás és egy tojássárga
  • 1 csipet só
  • 1 mokkáskanál kardamon

Az áfonya dzsemhez

  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 8 dkg barnacukor
  • 1 kávéskanál szegfűszeg és őrölt csillagánizs
  • 20 dkg áfonya
  • 1 db narancs héja reszelve
  • 1 mokkáskanál rum
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
  • 1 mokkáskanál fahéj

A tetejére

  • 1 db tojássárga
  • darabolt pörkölt mogyoró
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Zsírpapírral bélelünk ki egy sütőtepsit.

A szitált liszthez adom a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel, addig keverem, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Átgyúrom. Letakarva 20 perc alatt duplájára kelesztem.
Elkészítem a dzsemet. Kihűtöm annyira, hogy kemény legyen, de kenhető.
A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem. Felszeletelem pillangóformába. A trapézok közepét egy kés tompa felével benyomom.
A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni! Tetejüket megkenem tojássárgával és megszórom pörkölt mogyoróval. Mire végzek, már lehet is sütni.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.

Tálalás

8 db lett belőle.

Tárolás

Letakarva 1-2 nap.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Természetesen bármilyen ízesítéssel el lehet készíteni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!