Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós-marcipános csiga

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Diós-marcipános csiga
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Mázhoz

Ezenkívül

  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)

Elkészítés

Előkészítés

A tejet meglangyosítjuk. A diót és mogyorót apróra daraboljuk, a mazsolát meglocsoljuk a rum aromával. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc). A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.

A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a sárgabarack lekvárt, és konyhai robotgéppel összekeverjük.

A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra (kb. 40x30 cm) nyújtjuk. A lapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk. Mazsolával, dióval, mogyoróval megszórjuk, majd hosszanti irányból indítva feltekerjük. A tésztahengerből 2 cm-es szeleteket vágunk. A tésztacsigákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen pihentetjük, amíg a tészta láthatóan megnő. Sütés előtt a csigákat tojásfehérjével megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A süteményt sütés után sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A cukormázat a vízzel alaposan elkeverjük úgy, hogy sima masszát kapjunk. A mázat a csigákra csurgatjuk és hagyjuk megszilárdulni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tészta fagyasztva hosszú ideig eltartható.

Ha csak egy tepsink van, akkor a csigákat sütőpapírra fektetve készítsük elő, és amint kisült egy adag, rögtön ráhúzhatjuk a következőt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!