Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás rügyek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
1 csipet só
1 dl étolaj

Tetejére:

1 egész tojás a kenéshez

Töltelék:

4 db nagyobb alma
1 evőkanál fahéj
50 g mazsola
1 kevés vanília őrlemény vagy Dr. Oetker Vanillincukor
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos tejben, kicsi cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt 10 perc alatt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasszuk és konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Míg megkel, addig elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és vízben kicsit megpároljuk őket (kb. 10-15 perc) Leszűrjük, egy tálba tesszük. A mandulákat egy serpenyőben kicsit megpirítjuk. (nem kell hozzá semmi) Az almához tesszük a pirított mandulát, a mazsolát, megszórjuk fahéjjal, cukorral és a vaníliaőrleménnyel, jól összekeverjük őket.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, 3 mm vastagságú téglalapra kinyújtjuk, majd felvágjuk kb. 10 cm-es csíkokra, amit aztán háromszög formákra vágunk.
A háromszögek széleit kicsit bevágjuk, közepére tesszük a tölteléket, az egyik csücsköt áthajtjuk, majd a másikat is kissé rányomjuk, hogy ott maradjon, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Felvert tojással megkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálalás

Másnap is finom puha.

Alternatív elkészítés

Porcukorral meghintve tálaljuk.
Almás rügyek Almás rügyek Almás rügyek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!