Pihe-puha aranygaluska
Hozzávalók
Pihe-puha aranygaluska
Elkészítés
Elkészítés
Eközben a maradék tejben elkeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, a citromhéjat és a vanília kikapart belsejét.
Ezt a keveréket ráöntjük a kovászra, majd egy fakanál segítségével kikeverjük.
Ha már szép hólyagos letakarjuk és megkelesztjük.
Ez kb.: 40 percet vesz igénybe!
Majd nem túl vastagra kinyújtjuk, s egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Olvasztott vajba mártjuk, s sorba rakjuk a tálunkba, ha eggyel megvagyunk leszórjuk a vaníliás cukros, kristálycukros dióval. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy. Arra figyeljünk, hogy az utolsó rétegre ne kerüljön dió, csak vaj!
180 C-on kb.: 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
Pihe-puha aranygaluska
Hozzávalók
Pihe-puha aranygaluska
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Eközben a maradék tejben elkeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, a citromhéjat és a vanília kikapart belsejét.
Ezt a keveréket ráöntjük a kovászra, majd egy fakanál segítségével kikeverjük.
Ha már szép hólyagos letakarjuk és megkelesztjük.
Ez kb.: 40 percet vesz igénybe!
Majd nem túl vastagra kinyújtjuk, s egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Olvasztott vajba mártjuk, s sorba rakjuk a tálunkba, ha eggyel megvagyunk leszórjuk a vaníliás cukros, kristálycukros dióval. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy. Arra figyeljünk, hogy az utolsó rétegre ne kerüljön dió, csak vaj!
180 C-on kb.: 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?