Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pihe-puha aranygaluska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pihe-puha aranygaluska

50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
0,5 dkg só
3 dl tej
3 dkg élesztő
3 db tojássárgája
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
30 dkg darált dió
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az átszitált lisztet kissé megmelegítjük, közben egy lábasban meglangyosítjuk a tejet. Az élesztőt elmorzsoljuk kb.: egy evőkanálnyi porcukorral, majd ráöntjük a tej felét, s elkeverjük. A liszt közepébe krátert készítünk, s beleöntjük az előkészített kovászunkat, kevés liszttel elkeverjük (annyival, hogy palacsinta sűrűségű legyen!), majd liszttel leszórjuk, konyharuhával letakarjuk, s a kelesztőként alkalmazott sütőben érleljük. Akkor jó a kovász, ha megnő a térfogata, valamint megrepedezik a tetején a liszt!
Eközben a maradék tejben elkeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, a citromhéjat és a vanília kikapart belsejét.
Ezt a keveréket ráöntjük a kovászra, majd egy fakanál segítségével kikeverjük.
Ha már szép hólyagos letakarjuk és megkelesztjük.
Ez kb.: 40 percet vesz igénybe!
Majd nem túl vastagra kinyújtjuk, s egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Olvasztott vajba mártjuk, s sorba rakjuk a tálunkba, ha eggyel megvagyunk leszórjuk a vaníliás cukros, kristálycukros dióval. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy. Arra figyeljünk, hogy az utolsó rétegre ne kerüljön dió, csak vaj!
180 C-on kb.: 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Alternatív elkészítés

Ha a sütőt előmelegítjük (majd kikapcsoljuk!!!), akkor kapunk egy jó kis kelesztő kabint!
Pihe-puha aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!