Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Édes grissini

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes grissini
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, a Ramát megolvasztjuk benne, majd hagyjuk kicsit hűlni. A fenyőmagot vagy mandulát mozsárban durvára törjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a sót és a langyos tejet, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül a fenyőmagot vagy a mandulát is hozzákeverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 20 db egyenlő részre osztjuk. A tészta adagokat egyenként vékony hengerré sodorjuk, majd porcukorban megforgatjuk, és a tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, 15 percet pihentetjük.

Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A megsült grissiniket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az édes rudak még finomabbak málnaszósz vagy lekvár társaságában.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!