Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Aranygaluska lekvárral

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Aranygaluska lekvárral
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 dkg só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom héja
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje

Ezenkívül

  • 30 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum
  • sárgabarack lekvár és szilvalekvár
  • kevés olaj a kenéshez
Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Előkészítés

A mazsolát rumos meleg vízbe áztatjuk kb.: 30 percre!
Majd lecsepegtetjük.

A tészta pontos elkészítési módja megtalálható a receptjeim között (kelt tészta alaprecept), csak a mennyiség eltérő, az elkészítési mód merőben ugyan az!
Az elkészített, lepihentetett, megkelesztett tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, s kb.:1cm vastagra kinyújtjuk. Kisebb fajta kerek pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, s olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk (egymáshoz nem túl közel, hiszen kelni fognak még!).
Ha egy sort leraktunk kenjük meg nagyon vékonyan olajjal a tetejüket, s ízlés szerint baracklekvárt teszünk rá. Megszórjuk a cukros dió egyharmadával, s meglocsoljuk egy kevés rummal.
Ráhalmozzuk a következő réteg tésztát, kissé leolajozzuk, valamint megkenjük a szilvalekvárral és megszórjuk a mazsolával, illetve a cukros dió következő egyharmadával. Eloszlatjuk a tetején a maradék tésztát, amit ismét kissé megkenünk olajjal, végül rászórjuk a maradék diós keveréket.
Konyharuhával letakarva 1 órát hagyjuk kelni!
Majd előmelegített sütőben (kb.:200C-on) aranybarnára sütjük!

Tálalás

Adhatunk hozzá vanília szószt, de a lekvárok kellő nedvességet adnak a süteménynek ahhoz, hogy ne legyen száraz!

Tárolás

Konyharuhával letakarva puha marad!

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kikapart vaníliát tegyük kristálycukorral befőttes üvegbe, s néhány nap múlva kész is a tökéletes vaníliás cukor!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató