Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Aranygaluska lekvárral

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Aranygaluska lekvárral
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 dkg só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom héja
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje

Ezenkívül

  • 30 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum
  • sárgabarack lekvár és szilvalekvár
  • kevés olaj a kenéshez
Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Előkészítés

A mazsolát rumos meleg vízbe áztatjuk kb.: 30 percre!
Majd lecsepegtetjük.

A tészta pontos elkészítési módja megtalálható a receptjeim között (kelt tészta alaprecept), csak a mennyiség eltérő, az elkészítési mód merőben ugyan az!
Az elkészített, lepihentetett, megkelesztett tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, s kb.:1cm vastagra kinyújtjuk. Kisebb fajta kerek pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, s olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk (egymáshoz nem túl közel, hiszen kelni fognak még!).
Ha egy sort leraktunk kenjük meg nagyon vékonyan olajjal a tetejüket, s ízlés szerint baracklekvárt teszünk rá. Megszórjuk a cukros dió egyharmadával, s meglocsoljuk egy kevés rummal.
Ráhalmozzuk a következő réteg tésztát, kissé leolajozzuk, valamint megkenjük a szilvalekvárral és megszórjuk a mazsolával, illetve a cukros dió következő egyharmadával. Eloszlatjuk a tetején a maradék tésztát, amit ismét kissé megkenünk olajjal, végül rászórjuk a maradék diós keveréket.
Konyharuhával letakarva 1 órát hagyjuk kelni!
Majd előmelegített sütőben (kb.:200C-on) aranybarnára sütjük!

Tálalás

Adhatunk hozzá vanília szószt, de a lekvárok kellő nedvességet adnak a süteménynek ahhoz, hogy ne legyen száraz!

Tárolás

Konyharuhával letakarva puha marad!

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kikapart vaníliát tegyük kristálycukorral befőttes üvegbe, s néhány nap múlva kész is a tökéletes vaníliás cukor!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!