Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Vaníliasodó:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra és pogácsa szaggatóval köröket vagy félholdakat szaggatunk. A kiszaggatott tésztát beleforgatjuk a 10 dkg olvasztott vajba és egy olajozott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe rétegezzük. (Tésztát megszórjuk a dióskeverékkel, majd megint tészta és így tovább) Ha a tetejét nem dióval, hanem tésztával fedjük be, akkor le kell kenni a tésztát 1 felvert tojással. Utókelesztjük (kb.10perc), majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Míg sül a tészta, addig elkészítjük a vaníliasodót. 3,5 dl tejet feltesszük főni. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a keményítőt összekeverjük fél dl hideg tejjel, majd vízgőz fölött kevergetjük habverővel. Ha felfőtt a tej, akkor hozzáöntjük a tojásos keverékhez és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik, majd hideg vízbe rakjuk az edényt és folyamatos kevergetés mellett addig keverjük, míg ki nem hűl a krém. a 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A megsült aranygaluskát darabokra szedjük, tányérra helyezzük, és mártásos csészében adjuk hozzá a vaníliasodót.
Alternatív elkészítés
Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Vaníliasodó:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra és pogácsa szaggatóval köröket vagy félholdakat szaggatunk. A kiszaggatott tésztát beleforgatjuk a 10 dkg olvasztott vajba és egy olajozott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe rétegezzük. (Tésztát megszórjuk a dióskeverékkel, majd megint tészta és így tovább) Ha a tetejét nem dióval, hanem tésztával fedjük be, akkor le kell kenni a tésztát 1 felvert tojással. Utókelesztjük (kb.10perc), majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Míg sül a tészta, addig elkészítjük a vaníliasodót. 3,5 dl tejet feltesszük főni. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a keményítőt összekeverjük fél dl hideg tejjel, majd vízgőz fölött kevergetjük habverővel. Ha felfőtt a tej, akkor hozzáöntjük a tojásos keverékhez és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik, majd hideg vízbe rakjuk az edényt és folyamatos kevergetés mellett addig keverjük, míg ki nem hűl a krém. a 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A megsült aranygaluskát darabokra szedjük, tányérra helyezzük, és mártásos csészében adjuk hozzá a vaníliasodót.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?