Kakaós kifli tang zhonggal
Hozzávalók
A tang zhonghoz:
A krémhez:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tejet a kakaóval is elkavarjuk, felmelegítjük, majd a tojásfehérjés keverékhez öntjük, és lassú tűzön folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a margarint is belekeverjük. Fóliába csomagoljuk, téglalap alakúra formázzuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a tészta kel.
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, hozzáadjuk a thang zongot, és jól kidolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, a közepébe beletesszük a krémet.
Behajtjuk két oldalról a tésztát középre, majd fordítunk rajta 90 fokot, és megint behajtjuk mind a két oldalról úgy, hogy középen maradjon 2 cm a tészta között. Aztán összehajtjuk megint.
Kinyújtjuk téglalap alakúra, háromszögekre vágjuk, és feltekerjük.
Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Alternatív elkészítés
Kakaós kifli tang zhonggal
Hozzávalók
A tang zhonghoz:
A krémhez:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet a kakaóval is elkavarjuk, felmelegítjük, majd a tojásfehérjés keverékhez öntjük, és lassú tűzön folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a margarint is belekeverjük. Fóliába csomagoljuk, téglalap alakúra formázzuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a tészta kel.
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, hozzáadjuk a thang zongot, és jól kidolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, a közepébe beletesszük a krémet.
Behajtjuk két oldalról a tésztát középre, majd fordítunk rajta 90 fokot, és megint behajtjuk mind a két oldalról úgy, hogy középen maradjon 2 cm a tészta között. Aztán összehajtjuk megint.
Kinyújtjuk téglalap alakúra, háromszögekre vágjuk, és feltekerjük.
Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?