Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kifli tang zhonggal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tang zhonghoz:

5 dkg liszt
2.5 dl víz

A krémhez:

4 dkg liszt
10 dkg cukor
2 db tojásfehérje
1.6 dl tej
2 dkg margarin

A tésztához:

70 dkg liszt
8 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojássárgája
2.3 dl víz
5 dkg élesztő
5 dkg margarin

A tetejére:

1 db tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A thang zhonghoz a lisztet a vízzel csomómentesre elkavarjuk, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Teljesen kihűtjük. A krémhez a lisztet a cukorral és a tojásfehérjékkel egy lábosban jól elkavarjuk.
A tejet a kakaóval is elkavarjuk, felmelegítjük, majd a tojásfehérjés keverékhez öntjük, és lassú tűzön folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a margarint is belekeverjük. Fóliába csomagoljuk, téglalap alakúra formázzuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a tészta kel.
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóhoz öntjük, hozzáadjuk a thang zongot, és jól kidolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, a közepébe beletesszük a krémet.
Behajtjuk két oldalról a tésztát középre, majd fordítunk rajta 90 fokot, és megint behajtjuk mind a két oldalról úgy, hogy középen maradjon 2 cm a tészta között. Aztán összehajtjuk megint.
Kinyújtjuk téglalap alakúra, háromszögekre vágjuk, és feltekerjük.
Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

A cukrot ízlés szerint lehet rakni bele, mert ez egy nem túl édes verzió. Legközelebb más töltelékkel is el fogom készíteni.
Kakaós kifli tang zhonggal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!