Édes cipók

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes cipók
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Gyúrt tésztához

Kelt tésztához

Ezenkívül

  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A gyúrt tésztához valamennyi hozzávalót egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd 12 egyenlő nagyságú szeletre vágjuk, melyekből cipókat formázunk.

A kelt tésztához a lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A jégcukor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) 2 percig keverve sima tésztává dagasztjuk, végül a jégcukrot is a masszához adjuk. A kelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és 12 egyenlő nagyságú részre osztjuk. A tésztadarabokat cipóvá formázzuk, és egy tepsibe helyezzük. A tepsiben a cipókat kissé ellapítjuk, és tejjel megkenjük. A gyúrt tésztás cipókat is ellapítjuk, a kelt tésztás cipókra helyezzük és enyhén összenyomjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a cipókat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat( előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Sütés után a cipókat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Kb. 12 darab

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.01.26. | 12:36

Annyit valtoztattam a recepten,hogy volt egy keves sutotokpurem,azt a kelt tesztahoz gyurtam es a tetejet cukormazzal lekentem. Finom lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató