Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Édes cipók

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes cipók
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Kelt tésztához

Gyúrt tésztához

Ezenkívül

  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A gyúrt tésztához valamennyi hozzávalót egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát hengerré formázzuk, majd 12 egyenlő nagyságú szeletre vágjuk, melyekből cipókat formázunk.

A kelt tésztához a lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A jégcukor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) 2 percig keverve sima tésztává dagasztjuk, végül a jégcukrot is a masszához adjuk. A kelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és 12 egyenlő nagyságú részre osztjuk. A tésztadarabokat cipóvá formázzuk, és egy tepsibe helyezzük. A tepsiben a cipókat kissé ellapítjuk, és tejjel megkenjük. A gyúrt tésztás cipókat is ellapítjuk, a kelt tésztás cipókra helyezzük és enyhén összenyomjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a cipókat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat( előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Sütés után a cipókat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.01.26. | 12:36

Annyit valtoztattam a recepten,hogy volt egy keves sutotokpurem,azt a kelt tesztahoz gyurtam es a tetejet cukormazzal lekentem. Finom lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!