Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Egzotikus pulykás tutaj

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Egzotikus pulykás tutaj
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 375 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 3 teáskanál curry
  • 25 g kókuszreszelék
  • 170 ml víz
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Töltelékhez

  • 100 g mazsola
  • 100 g baracklekvár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 sárga húsú paprika
  • 125 g pulykasonka
  • 1 lilahagyma
  • 2 evőkanál indiai fűszerkeverék

Ezenkívül

  • Kevés kókuszreszelék

Elkészítés

Előkészítés

A töltelékhez a mazsolát a baracklekvárral és a balzsamecettel elkeverjük, majd hagyjuk állni. A paprikát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A pulykasonkát apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.

Hozzákeverjük a curryt és a kókuszreszeléket, majd a vizet, a tojást és az olajat, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk. A tésztát az indiai fűszerkeverékkel meghintjük, és 12 négyzetre vágjuk. A tésztalapok közepén a sonkát, a paprikát és a hagymakarikát elosztjuk. Végül a tésztalap 2-2 sarkát összefogva kis tutajokat alakítunk, a tutajokat a tepsibe állítjuk, majd letakarva meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tutajokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18 perc

A megsült tutajokat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd tetejükön a mazsolás tölteléket elosztjuk, kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!