Hájas kalács
Hozzávalók
Hájas kalács
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet tejföllel, zsírral, sóval, 1 tojássárgájával és az élesztővel kidagasztjuk. Ha szükséges még egy kis tejjel lazíthatjuk. Letakarva langyos helyen 30 percig kelesztjük. A tésztát vékonyra elnyújtjuk és a darált hájjal megkenjük.
Hogy ne kelljen többször hajtogatni, ezért én feltekerem mint a csigát, a két végét pedig a tészta alá hajtom, majd letakarva 20 percig ismét pihentetem.
A hájas tésztát 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm-es kockákra szeljük. A kockák közepére lekvárt teszünk és háromszögbe összehajtjuk. A háromszögek hajtás felőli két végét összefogjuk és a tészta alá hajtjuk, így duci kis szívecske formát kapunk. A tésztácskák tetejét kis tejjel elkevert tojássárgával megkenjük és forró sütőben rózsaszínűre sütjük.
A kész kalácsokat még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba megforgatjuk és így tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Hájas kalács
Hozzávalók
Hájas kalács
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet tejföllel, zsírral, sóval, 1 tojássárgájával és az élesztővel kidagasztjuk. Ha szükséges még egy kis tejjel lazíthatjuk. Letakarva langyos helyen 30 percig kelesztjük. A tésztát vékonyra elnyújtjuk és a darált hájjal megkenjük.
Hogy ne kelljen többször hajtogatni, ezért én feltekerem mint a csigát, a két végét pedig a tészta alá hajtom, majd letakarva 20 percig ismét pihentetem.
A hájas tésztát 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm-es kockákra szeljük. A kockák közepére lekvárt teszünk és háromszögbe összehajtjuk. A háromszögek hajtás felőli két végét összefogjuk és a tészta alá hajtjuk, így duci kis szívecske formát kapunk. A tésztácskák tetejét kis tejjel elkevert tojássárgával megkenjük és forró sütőben rózsaszínűre sütjük.
A kész kalácsokat még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba megforgatjuk és így tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?