Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Almás lepény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás lepény
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 4 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

  • kb. 60 g sárgabaracklekvár vagy dzsem

Elkészítés

Előkészítés

A töltelékhez az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket citromlével meglocsoljuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a tejet felmelegítjük. A lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A cukrot a meleg tejjel elkeverjük és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg a szemmel láthatóan megnő.

A tésztát lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és négy részre osztjuk. Minden cipót egy 28x18 cm-es ovális lappá formázzuk. A sütőtepsibe két-két lapot helyezünk, a lapokat a bourbon vaníliás cukorral elkevert tejföllel megkenjük, úgy, hogy a tészta széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az almaszeleteket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk, míg szemmel láthatóan megnő.

A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra helyezzük és kisütjük a másik két lapot is. A sárgabaracklekvárt egy főzőedényben felmelegítjük, és a sütemény tetejére kenjük.

Vélemények

niko13

niko13
2014.03.26. | 22:42

Fél adag tésztát készítettem,friss élesztővel.Gyümölcstortaformában sütöttem meg!!!Nagyon finom lett!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!