Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szerencsemalacok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szerencsemalacok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

Tésztához

Kenéshez

  • némi víz

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A tejet felmelegítjük, a margarint hagyjuk elolvadni benne.

Elkészítés

A tésztához a lisztet és az étkezési keményítőt egy keverőedényben elkeverjük. Beleszórjuk élesztőt majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg duplájára nő (kb. 45-50 perc). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és 9 részre osztjuk. A tészta 1/9-ed részéből egy 23 cm átmérőjű, vékony lapot nyújtunk. A lapból 16 db kb. 4 cm-es korongot szúrunk ki. A maradék tésztát 8 egyenlő nagyságú, gömbölyű cipót formázzuk. A cipókat kissé ellapítjuk, vízzel megkenjük és a sütőtepsibe helyezzük.

A megformázott 16 tésztakorongból nyolc darabot elfelezünk és a malacok füleként a cipókra nyomjuk. A többi korongból formázzuk a malacok orrát, a korongokon 2-2 lyukat szúrunk (pl. szívószállal) egymás mellé. A kiszúrásból visszamaradt tésztából megformázzuk a pici szemeket is. Az így összeállított tésztamalacokat meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A malackák még melegen különösen finomak, pl. reggelire fogyaszthatók.

Tálalhatunk hozzájuk gyümölcsös túrókrémet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!