Csirkemájas töltött párnák
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Párnák tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léről átmossuk, az eres részt kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát.
Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a zöld levéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk.
Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat.
Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket. (Ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással.
Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Csirkemájas töltött párnák
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Párnák tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léről átmossuk, az eres részt kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát.
Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a zöld levéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk.
Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat.
Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket. (Ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással.
Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?