Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csirkemájas töltött párnák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2 kk. só
2,5 dkg friss élesztő
2,7 dl tej
1 tk. cukor
0,5 dl étolaj
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)

Töltelékhez:

50 dkg csirkemáj
3 ek. étolaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
0,5 kk. őrölt bors
1 tk. morzsolt majoránna
2 gerezd fokhagyma
1 kk. házi darált paprika
1 kk. só
1 kiscsokor friss petrezselyemlevél

Párnák tetejére:

1 tojás felverve
1 tk. szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léről átmossuk, az eres részt kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát.
Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a zöld levéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk.
Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat.
Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket. (Ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással.
Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

10 db párna lett belőle.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.
Csirkemájas töltött párnák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!