Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csirkemájas töltött párnák

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Csirkemájas töltött párnák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2 kk. só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 ek. burgonyapehely (elhagyható)

Töltelékhez

  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 ek. étolaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 0,5 kk. őrölt bors
  • 1 tk. morzsolt majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. házi darált paprika
  • 1 kk. só
  • 1 kiscsokor friss petrezselyemlevél

Párnák tetejére

  • 1 tojás felverve
  • 1 tk. szezámmag
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léről átmossuk, az eres részt kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát.
Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a zöld levéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk.
Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat.
Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket. (Ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással.
Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

10 db párna lett belőle.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!