Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Aranygaluska - reform

gazdasszony receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5476-gazdasszony
Aranygaluska - reform
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények , Szószok

Hozzávalók

Tészta

  • 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. cukor
  • 3+2 ek. olaj
  • 2 dl tej
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 csipet só
  • 10 dkg darált dió /cukor nélkül/

Vanília öntet

  • 5 dl tej
  • 1 vanília rúd
  • 5 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 3 ek. rizsliszt
gazdasszony gazdasszony receptje

Elkészítés

Előkészítés

A liszteket átszitálom.

A tészta hozzávalóit - a dió kivételével - összekeverjük és ruganyos tésztát gyúrunk. Kiolajoztam egy tortaformát - ezért kell a + 2 ek. olaj - a tésztából kisebb gombócokat formáztam, amit egyesével meg olajoztam majd beleforgattam a dióba, a formában úgy helyeztem el, hogy legyen helyük megkelni. Meleg helyen 15 percig kelesztettem. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.
Az öntet: A tojássárgát a cukorral kikevertem, hozzáadom a rizslisztet és a tejet, bele a vanília rudat és felfőzöm, közben a tojásfehérjéket gépi habverővel felverem. Amikor sűrűsödni kezd az öntet belekeverem a tojáshabot, jól elkeverem benne. / A vanília rudat ne feledjük kivenni belőle :-)

Tálalás

18 cm tortaforma lett tele ezzel a tésztával.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Természetesen nem olyan laza a tésztája, mint a fehér lisztes aranygaluskának, de szerintem nagyon finom. Az öntettel készült képen valamiért sötétebb lett a tészta, mint az első képen, ez nem tudom miért van.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!