Ezüst galuska
Hozzávalók
Tésztához:
Szóráshoz:
Öntethez:
Elkészítés
Elkészítés
Ha megkelt kicsi gombóckákat szakítunk belőle, és cukros kókuszba forgatjuk. A gombócokat kikent tepsibe helyezzük, nem túl szorosan. Ha elfogyott a tészta, letakarva kelesztjük még fél órát és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Az öntethez a tejet föltesszük melegedni, közben a cukrot, vanillincukrot, pudingport kikeverjük. Ha a tej fölforrt, belekeverjük a pudingot, és kevergetve simára főzzük. Kihűtjük.
A kisült galuskát tányérra tördeljük, és ízlés szerinti mennyiségű öntettel meglocsoljuk
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ezüst galuska
Hozzávalók
Tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha megkelt kicsi gombóckákat szakítunk belőle, és cukros kókuszba forgatjuk. A gombócokat kikent tepsibe helyezzük, nem túl szorosan. Ha elfogyott a tészta, letakarva kelesztjük még fél órát és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Az öntethez a tejet föltesszük melegedni, közben a cukrot, vanillincukrot, pudingport kikeverjük. Ha a tej fölforrt, belekeverjük a pudingot, és kevergetve simára főzzük. Kihűtjük.
A kisült galuskát tányérra tördeljük, és ízlés szerinti mennyiségű öntettel meglocsoljuk
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?