Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
6 dkg porcukor
5 dkg margarin
0,5 cs friss élesztő
2,7 dl tej
3 darab tojássárgája
0,5 dkg só

Szóráshoz:

30-40 dkg darált dió
15-20 dkg cukor

Öntethez:

1 l tej
10 dkg cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kb. 25-35 cm-es tepsit kikenünk.

Elkészítés

Kevés langyos tejet melegítünk, csipet cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg fölfut, addig egy tálba mérjük a többi hozzávalót. Hozzáöntjük az élesztős tejet, és sima állagú tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt kicsi gombóckákat szakítunk belőle, és cukros dióba forgatjuk. A gombócokat kikent tepsibe helyezzük, nem túl szorosan. Ha elfogyott a tészta, letakarva kelesztjük még fél órát és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Az öntethez a tejet föltesszük melegedni, közben a cukrot, vanillincukrot, pudingport kikeverjük. Ha a tej fölforrt, belekeverjük a pudingot, és kevergetve simára főzzük. Kihűtjük.
A kisült galuskát tányérra tördeljük, és ízlés szerinti mennyiségű öntettel meglocsoljuk.

Tálalás

6-8 személy számára.
Aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!