Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska vanília öntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg liszt
2,5 dkg Rama
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dkg cukor
1 tojás
1,3 dl tej
3 csipet só
1 citrom reszelt héja

Valamint:

10 dkg darált dió
10 dkg cukor
olvasztott Rama

A vanília mártáshoz:

1 l tej
2-3 evőkanál cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát dagasztunk, kb. 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
A darált diót a cukorral összekeverjük. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós cukorba forgatjuk, és kikent 35 x 15 cm-es sütőformába rakjuk. Még 30 percig kelesztjük a tepsiben. A sütőt előmelegítjük, és 170 fokon, gázsütőben 3,5 fokozaton 25-30 percig sütjük.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy kis tejjel, hogy híg legyen. Ezután a maradék tejet felforraljuk, a pudingot beleöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük a mártást.
Még melegen tálaljuk, mert úgy az igazi.
Aranygaluska vanília öntettel Aranygaluska vanília öntettel Aranygaluska vanília öntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!