Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti nyuszik

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Húsvéti nyuszik
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 10 darabhoz

Kelt tésztához

Díszítéshez

  • Kevés porcukor
  • Néhány mazsola
  • 1 felvert tojás (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés

A lisztben jól elvegyítjük az élesztőt, és a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Lefedve, meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére megnő. Jól átgyúrjuk, és 10 részre vágjuk. Mindegyik darab 1/3-ad részét levágjuk a fejeknek, és kis darabot lecsípünk a farkaknak. A testnek megmaradt nagyobb részeket hengerekké formáljuk, a végeit levékonyítjuk, és mindkét végét kissé bevágjuk. A hengereket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tojással, és a végén a lábakat kicsit széthúzzuk. A fejeknek a darabokat csepp alakúra formázzuk. A csúcsos végénél mindegyiket bevágjuk, hogy füleket formálhassunk, és a testekre helyezzük a fejeket. A faroknak szánt darabokat golyókká formáljuk, és a testekre helyezzük. A fejeket és a farkakat vékonyan megkenjük tojással. A mazsolákból szemeket készítünk. A nyuszikat egy meleg helyen kelni hagyjuk, amíg harmadukkal nagyobbak lesznek. Végül a tepsit a sütő alsó felébe toljuk, és a nyuszikat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Tálalás előtt a nyuszikat finoman megszórjuk porcukorral.

Vélemények

viki78

viki78
2012.04.09. | 18:08

Picit kisebb nyuszikat készítettem. Nagyon vagányok lettek. Sajnos a mazsolák kicsit megégtek.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!