Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt szilvás lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

45 dkg liszt
1 nagy csipet só
2 dkg friss élesztő
2 dl tej
3 ek. cukor
7 dkg margarin
1 kisebb tojássárgája

Tetejére:

1 kg szilva
1 ek. cukor
1 kk. őrölt fahéj (csapott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a margarint, a tojás sárgáját és rugalmas tésztát dagasztunk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
Addig a szilvákat megmossuk, kettévágjuk, magjukat kiemeljük.
A gyümölcshús megbarnulását megelőzendő a vágott felükkel lefelé helyezzük.
Egy nagyméretű tepsit (38*30 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk.
A sodrófára feltekerjük, és a tepsibe fektetjük.
A szilva felekkel vágással az ég felé szép sorban befedjük a tésztát.
Meghintjük egy kevés cukor és fahéj keverékével. Addig hagyjuk kelni, míg a sütőt előmelegítjük.
180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.
Kelt szilvás lepény Kelt szilvás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!