Ordás szelet
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgát és a tojásfehérje habját. Beleszórjuk a kaprot és ízlés szerint cukrozzuk. Ha az orda édes, kevés cukor kell hozzá.
A tésztából 2 téglalapot serítünk(nyújtunk), mindegyiket megkenjük ordával és a bejglihez hasonlóan feltekerjük. Megkenjük tojással és trapézokat vágunk belőle. Forró lerben(sütőben) megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Ordás szelet
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgát és a tojásfehérje habját. Beleszórjuk a kaprot és ízlés szerint cukrozzuk. Ha az orda édes, kevés cukor kell hozzá.
A tésztából 2 téglalapot serítünk(nyújtunk), mindegyiket megkenjük ordával és a bejglihez hasonlóan feltekerjük. Megkenjük tojással és trapézokat vágunk belőle. Forró lerben(sütőben) megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?