Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hagymás rudacska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 40-45 darabhoz

Tésztához

  • 375 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 75 g Rama
  • 100 g reszelt sajt (pl.: Gouda)
  • 50 ml joghurt
  • Kevés zöldfűszer-keverék
  • 150 ml langyos tej

Töltelékhez

  • 100 ml joghurt
  • Kevés zöldfűszer keverék
  • 100 g pirított hagyma
  • 50 g reszelt sajt (pl.: Gouda)

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A töltelékhez a joghurtot a zöldfűszer- keverékkel elkeverjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A lapot a fűszeres joghurttal megkenjük, pirított hagymával és a reszelt sajttal megszórjuk. A tésztalapot hosszanti irányban kettévágjuk, majd a tésztalapokat 1,5 cm széles csíkokra osztjuk. A tésztacsíkokat saját tengelyük mentén egyszer megcsavarjuk. A rudacskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.

Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült rudakat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Bogi79

Bogi79
2012.10.10. | 16:48

Nagyon jó recept, a vendégeknek nagyon ízlett. És ami a legjobb: nagyon gyorsan elkészült.
Liiilu

Liiilu
2012.07.05. | 13:47

Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!