Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Banános-csokis fánk (tojás nélkül)

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Banános-csokis fánk (tojás nélkül)
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények , Szószok

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 1 ek tejföl
  • 2,5 dl tej
  • 1 dkg friss élesztő
  • 3 ek porcukor
  • 1 cs. só

Töltelékhez

  • 1 db banán
  • 1 ek vaj
  • 2 ek barna cukor
  • fél citrom leve

Csoki bevonó

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsoki
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összedolgozzuk majd az olvasztott vajat vagy margarint is hozzáöntjük (kicsit hígnak tűnhet) addig dagasztjuk, míg sima ruganyos tésztát kapunk. Kicsi liszttel megszórjuk, letakarjuk és 1 – 1,5 órán át kelesztjük.
Lisztezett gyúrólapon csak kézzel szétterítjük 2-3 cm vastagra, kiszaggatjuk kisebb pogácsaszaggatóval és konyharuhával letakarva pihentetjük 10-15 percig, majd bő közepesen forró olajban szép világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlővel fedett tányérra szedjük.
A tetejére a banánpüré: vajon a cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a felkarikázott banánt átkeverjük, leöntjük fél citrom levével és átszedjük egy magasabb falú tányérba, villával pépé törjük, kicsit állni hagyjuk, ez kerül a fánk tetejére, erre pedig a csokiszósz.
A csokiszószhoz a tejszínt felmelegítjük (épp ne forrjon fel) levesszük a tűzről és beletördeljük az étcsokit. addig kevergetjük, amíg sűrű krémet kapunk ezzel locsoljuk meg a fánkok tetejét. Ha nagyon sűrűsödne a krém, vissza lehet kicsit melegíteni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!