sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai donut fánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

800 g liszt
1 teáskanál só
100 g cukor
3 egész tojás
300 ml meleg tej
1 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez

Mázhoz:

300 g porcukor
3 evőkanál meleg tej
vagy
1 tasak Dr. Oetker Cukormáz (bármilyen ízesítésben)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy órát kelni hagyjuk, amikor megkelt másfél centiméter vastagra nyújtjuk, kör alakú formával kiszaggatjuk, majd ismét hagyjuk pihenni 20-30 percet. Közben egy fazékban olajat melegítünk. Majd aranybarnára sütjük a fánkokat.
A mázhoz a porcukrot a meleg tejjel és a vanília cukorral folyóssá keverjük, majd a fánkokra csurgatjuk.

Tálalás

30

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!