Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fánk muffin formában

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg cukor
5 cl rum
3 tojássárgája
5 dkg vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A muffin formát kiolajozni,muffin papírokkal kibélelni.

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a cukros langyos tejben felfuttatott élesztőt, rumot, a tojássárgáját, citromhéjat, végül a felolvasztott, langyosra hűtött vajat vagy margarint. Alaposan kidolgozzuk, majd konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
(elkészíthetjük robotgéppel vagy kenyérsütő gép dagasztó-kelesztő programján is.)
Amikor a tészta megkelt, nyújtó táblára helyezzük 0,5 cm-re kinyújtjuk, pohárral, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, lekvárral megtöltjük, gombócokat formálunk (ügyeljünk arra, hogy a lekvár ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem ragad jól össze és sütéskor kifolyhat) muffin formába tesszük, amit először egy csepp étolajjal kikenünk, majd kibéleljük a kapszlikkal (papírformák), ebbe is csepegtetünk 1-2 csepp étolajat. Kelesztjük kb. 30 percet majd 180°-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Tálalás

Ebből az adagból nekem 30 db fánk lett.

Alternatív elkészítés

Kemény sütésálló lekvárt használtam.
Fánk muffin formában Fánk muffin formában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!