Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kolbászos puffancs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kolbászos puffancs

25 dkg főtt, tört krumpli
25 dkg liszt
2 tojássárgája
pici só
pici cukor
2 dkg élesztő
1ek.olaj
kevés tej
szeletelt füstölt kolbász
sütéshez olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A kevés tejben,a kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

Elkészítés

A felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk a liszttel, a krumplival, a tojássárgákkal, és a sóval. Teszünk bele, óvatosan adagolva annyi langyos tejet, hogy könnyű tésztánk legyen, majd az olajat is beledolgozzuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a kezünkbe veszünk, egy tészta korongot a közepére helyezünk egy kolbász karikát, majd egy másik koronggal befedjük, és a széleit jól összenyomkodjuk. Ha kész vagyunk a töltéssel, egy órát, letakarva kelni hagyjuk, majd forró olajban kisütjük, ha nem rakjuk tele a sütőedényt, és van helyük a fánkoknak, maguktól megfordulnak.

Tálalás

Reszelt sajttal tálalhatjuk.
Kolbászos puffancs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!