Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kolbászos puffancs

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Kolbászos puffancs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt, tört krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • pici só
  • pici cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1ek.olaj
  • kevés tej
  • szeletelt füstölt kolbász
  • sütéshez olaj
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A kevés tejben,a kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

A felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk a liszttel, a krumplival, a tojássárgákkal, és a sóval. Teszünk bele, óvatosan adagolva annyi langyos tejet, hogy könnyű tésztánk legyen, majd az olajat is beledolgozzuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a kezünkbe veszünk, egy tészta korongot a közepére helyezünk egy kolbász karikát, majd egy másik koronggal befedjük, és a széleit jól összenyomkodjuk. Ha kész vagyunk a töltéssel, egy órát, letakarva kelni hagyjuk, majd forró olajban kisütjük, ha nem rakjuk tele a sütőedényt, és van helyük a fánkoknak, maguktól megfordulnak.

Tálalás

Reszelt sajttal tálalhatjuk.

Vélemények

tekla64

tekla64
2013.05.20. | 19:42

Picit csípős kolbival készítettem,fini lett,most kevés sajtot is tömködtem bele.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!