Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almával töltött szalagos fánk

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 3 cl rum
  • 2 alma
  • Fél citrom leve
  • Őrölt fahéj
  • 5 dkg baracklekvár
  • 5 dkg dió
  • Olaj a sütéshez
  • Porcukor a szóráshoz
brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt 1dl langyos tejjel, kevés porcukorral és liszttel kovászt készítünk, amit azután meleg helyen megkelesztünk. A liszthez adjuk, hozzáöntjük a maradék langyos tejjel elkevert tojássárgájákat, a porcukrot, sót, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A felolvasztott vajat beledolgozzuk, és hozzáöntjük a rumot is. A tetejét meghintjük liszttel, és letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Az almákat felaprítjuk, megcsepegtetjük citromlével, meghintjük őrölt fahéjjal. A diót durvára vágjuk. A megkelt tésztát kilisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre halmozunk egy kevés lekvárt, meg egy kis fahéjas almát, megszórjuk dióval, befedjük egy másik lappal, és kiszúrjuk a fánkokat. A széleiket lenyomkodjuk, a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, és letakarva 30 percig kelesztjük. Olajat forrósítunk, és beleteszünk annyi fánkot, hogy szépen elférjenek. Lefedjük, 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül aranysárgára sütjük. A fánkokat papírtörlőre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és tálaljuk.

Vélemények

burgereva

burgereva
2013.11.29. | 15:03

Finom. Én megreszeltem az almát.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!